Besök på Bärnstenspalatset

En slottsweekendresa till potatis baronen i Polen.

Dag 1 torsdag

Vi startar buss resan kl. 08.10 från Öresundsterminalen. Kör över Öresundsbron ner till Själland och Gedser där vi tar båten över till Rostock. Väl över i Tyskland går färden vidare till Polen och till det vackra slottet Bursztynowy Palac,strax utanför Koszalin i nordvästra Polen.

Nu har vi åkte en hel dag, trötta och hungriga men hoppfulla. Här bjuds det på en polsk 3 rätters meny. Rummet är behagligt och sängen skön

Dag 2 fredag

Sovit gott trots min onda tå. Ja tro det eller ej, men i onsdags fick jag ett nytt giktangrepp dock i vänster stortå.

Det blev en skön sovmorgon, startade kl. 9 med en nack- och ryggmassage på 30 minuter. Därefter blev det frukost och sen en skön promenad i slottsparken.

En del av muren som är bevarad.

En vacker park med trevliga och tama påfåglar.

Eftermiddagen blev det avslappning och benmassage.

Kvällen bjöd på vodkaprovning i vinterträdgården

Det var 3 vodkor med olika smak som testades samt en likör. Dorota, vår reseledare bjöd på polsk historia det var mycket intressant.

Vodka med 38 olika rötter och örter och med en bas av torkad frukt. Denna vodka ska enligt Dorota och många andra vara bra som “magmedicin” när man ätit sig för mätt eller känner av oro efter matintag.

Vodka som är smaksatt med Bison gräs vilket endast växer på ett visst ställe i Polen. Vodkan var besk när jag smakade på den bara. Dorota gav ett recept på hur man kan blanda den. Blanda med ren äpplejuice, skär en klyfta äpple och vänd den i kanel sätt den sen på kanten av glaset och det blir en angenäm smak

Vodka med körsbär som smak. Hälften av körsbären med kärna och hälften utan. Detta gav en smak och doft av mandel, något söt.

Goldwasser är likören med guld flagor i. Inte söt, något stark.

Dag 3 lördag

Dagen börjar med långfrukost i kristall matsalen, där vi även intagit våra middagar

Idag blev det en 60 minuter relaxing massage shea butter. Den gav både njutning, energi och lindring.

Eftermiddagen gick i avslappningstecken. En promenad runt sjön i långsam takt, skönt att bara vara.

Efter promenaden blev det avslappning framför brasan

Dessa dagar har varit en lisa för själ och sinne. Många trevliga människor som bjudit på pratstunder, historier och mycket skratt. Många delade med sig av sina tidigare reseäventyr och andra berättade om sina platser där de bor runt om i Skåne.

Dag 4 söndag

Frukost 06.15, avresa 07.15. Trots den tidiga morgon var det glada miner och många skratt. Bussen tar oss genom Polen mot Tyskland och Rostock.

Nu framme i Rostock och har 1 timme tillgodo. Det blir ett besök på Border Shop.

Ombord på färjan kl. 15.00 beger vi oss till restaurangen där vi förbeställt lunchbuffé. Mycket folk överallt så det är skönt med reserverat bord. 16.45 är vi i Danmark. Vi beräknas komma till Öresundsterminalen 19.30 och där väntar en anslutningsbuss som ska avgå 20.00. Vi var framme lite tidigare så bussen var inte kommen men den anländer enligt schemat. Trött och med jättesvullna ben kliver jag på bussen och nu längtar jag hem.

Det är flera bussar som väntas in som har folk som ska med vår anslutningsbuss. Vi får vänta på dem, två bussar anländer men vi får besked att två är försenade. Klockan 21.00 har alla kommit som ska med bussen och vi kör mot Lund och sen Löddeköpinge, 21.35 är jag hemma.

Det har varit en mycket skön och avkopplande resa. Det var någon mening med att jag fick gikt angrepp precis i anslutning till resan. Jag har haft tid att slappa, njuta, få behandlingar och bara vara.

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *