God Jul 2019

God Jul 2019

Önskar er alla en lugn och skön jul. Tänk på att njuta av stunden även om du är ensam. Tänk på alla trevliga goda minnen du har och njut av dem.

Jag håller stängt från 23/12 fram till 7/1

Kramar till er alla ♥

Besök på Bärnstenspalatset

En slottsweekendresa till potatis baronen i Polen.

Dag 1 torsdag

Vi startar buss resan kl. 08.10 från Öresundsterminalen. Kör över Öresundsbron ner till Själland och Gedser där vi tar båten över till Rostock. Väl över i Tyskland går färden vidare till Polen och till det vackra slottet Bursztynowy Palac,strax utanför Koszalin i nordvästra Polen.

Nu har vi åkte en hel dag, trötta och hungriga men hoppfulla. Här bjuds det på en polsk 3 rätters meny. Rummet är behagligt och sängen skön

Dag 2 fredag

Sovit gott trots min onda tå. Ja tro det eller ej, men i onsdags fick jag ett nytt giktangrepp dock i vänster stortå.

Det blev en skön sovmorgon, startade kl. 9 med en nack- och ryggmassage på 30 minuter. Därefter blev det frukost och sen en skön promenad i slottsparken.

En del av muren som är bevarad.

En vacker park med trevliga och tama påfåglar.

Eftermiddagen blev det avslappning och benmassage.

Kvällen bjöd på vodkaprovning i vinterträdgården

Det var 3 vodkor med olika smak som testades samt en likör. Dorota, vår reseledare bjöd på polsk historia det var mycket intressant.

Vodka med 38 olika rötter och örter och med en bas av torkad frukt. Denna vodka ska enligt Dorota och många andra vara bra som “magmedicin” när man ätit sig för mätt eller känner av oro efter matintag.

Vodka som är smaksatt med Bison gräs vilket endast växer på ett visst ställe i Polen. Vodkan var besk när jag smakade på den bara. Dorota gav ett recept på hur man kan blanda den. Blanda med ren äpplejuice, skär en klyfta äpple och vänd den i kanel sätt den sen på kanten av glaset och det blir en angenäm smak

Vodka med körsbär som smak. Hälften av körsbären med kärna och hälften utan. Detta gav en smak och doft av mandel, något söt.

Goldwasser är likören med guld flagor i. Inte söt, något stark.

Dag 3 lördag

Dagen börjar med långfrukost i kristall matsalen, där vi även intagit våra middagar

Idag blev det en 60 minuter relaxing massage shea butter. Den gav både njutning, energi och lindring.

Eftermiddagen gick i avslappningstecken. En promenad runt sjön i långsam takt, skönt att bara vara.

Efter promenaden blev det avslappning framför brasan

Dessa dagar har varit en lisa för själ och sinne. Många trevliga människor som bjudit på pratstunder, historier och mycket skratt. Många delade med sig av sina tidigare reseäventyr och andra berättade om sina platser där de bor runt om i Skåne.

Dag 4 söndag

Frukost 06.15, avresa 07.15. Trots den tidiga morgon var det glada miner och många skratt. Bussen tar oss genom Polen mot Tyskland och Rostock.

Nu framme i Rostock och har 1 timme tillgodo. Det blir ett besök på Border Shop.

Ombord på färjan kl. 15.00 beger vi oss till restaurangen där vi förbeställt lunchbuffé. Mycket folk överallt så det är skönt med reserverat bord. 16.45 är vi i Danmark. Vi beräknas komma till Öresundsterminalen 19.30 och där väntar en anslutningsbuss som ska avgå 20.00. Vi var framme lite tidigare så bussen var inte kommen men den anländer enligt schemat. Trött och med jättesvullna ben kliver jag på bussen och nu längtar jag hem.

Det är flera bussar som väntas in som har folk som ska med vår anslutningsbuss. Vi får vänta på dem, två bussar anländer men vi får besked att två är försenade. Klockan 21.00 har alla kommit som ska med bussen och vi kör mot Lund och sen Löddeköpinge, 21.35 är jag hemma.

Det har varit en mycket skön och avkopplande resa. Det var någon mening med att jag fick gikt angrepp precis i anslutning till resan. Jag har haft tid att slappa, njuta, få behandlingar och bara vara.

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Idag är första dagen

på mitt nya kapitel

Nu har jag avslutat min anställning och gått i pension. 

Mot nya mål, företaget Vilja och Framgång kommer jag att driva vidare, uppdrag som God man och förvaltare, resa, umgås med barn och barnbarn, släkt och vänner, lära mig nya saker, gå kurser och framför allt ta hand om mig själv och min hälsa.

I nu läget letar jag efter en lokal i närheten av Löddeköpinge för att kunna öppna upp för kurser i Medveten Andning och Sorgbearbetning samt att återuppta Andullationsmassagen.  

Jag tar  tacksamt emot tips om lediga lokaler. Du som tipsar och där det leder till kontrakt får 25% rabatt på ett köp av valfri tjänst.

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Fortsatt smärta i foten

Det var inte skons fel

Det var/är en akut giktattack, misstänker läkaren. Prover tagna, inflammation påvisad men de andra väntar vi på. Detta är första gången jag har akut ledinflammation och enligt läkaren inte ovanligt när man är över 50 och har hjärtsvikt. Dock ville läkaren att jag skulle dra ner på processad mat och dra ner på alkohol och öl. Processad mat äter jag minimalt av, alkohol tja, det är ju något glas i månaden, öl dricker jag inte. Då har jag inte mycket mer att säga än att ta antingen Ipren eller kortison, säger läkaren. Ipren är inte tillrådligt när man har blodförtunnande och kortison är inte bra för magen. Jag äter blodförtunnande och har magkatarr/sår. 

Vad gör man då? Jag funderar en stund. Valet landade på Ipren, som jag nu ska ta 7-10 dagar. Resten av ordinationen är vila, avlastning och högläge. Ingen bilkörning, inga promenader, inget tryck på foten/stortån. Det var ju inte detta jag ville ha.

Nu får jag sätta mig och använda attraktionskraften så detta försvinner och jag kan se fram emot en skön pension.

På åter seende 

Fel skor

Att gå i fel skor

Gå i fel skor eller att ha samma skor för länge kan kosta både skav och smärta.

 Igår gick jag i mina svarta tofflor hela dagen, vilket jag gjort tidigare utan problem. Igår blev jag varm om fötterna och gick i fel ställning då jag behövde knipa med tårna för att inte kasa runt. Detta på grund av att jag har minskat om fötterna, samlar inte vätska som jag gjort tidigare. 

Så i natt vaknade jag av en fruktansvärd smärta i min stortå. Aj Aj Aj, det gjorde så pass ont att jag inte kunde sova. Fick gå upp och ta värktabletter. Kunde inte somna så det fick bli fåtöljen framför TV:n. Det dröjde dock inte länge förrän jag somnade där. Vaknade ett par timmar senare och då började smärtan återkomma. Reste mig från stolen för att gå och lägga mig i sängen, oj, aj opps, nu kunde jag inte stödja på min höger fot. Den var svullen, röd och öm. Gjorde ett våtvarmt omslag och lade på, fler värktabletter och sen ner i sängen.

Har haft svårt att gå hela dagen, foten och tån smärtar fortfarande så det får bli högläge och stillasittande. Försöker röra på tån så mycket det går men det gör ONT. 

Så nu gäller det att ha riktiga och bra skor, gärna ett par extra som ombyte om det nu skulle inträffa igen.

Önskar er en skön helg!

Semestertid

Vad gör man på semestern? Solar, badar, resor, läser. Jag är ingen person som gillar att ligga och sola utan tycker om att röra på mig. Bad tycker jag är skönt men det ska vara varmt i vattnet. Denna semester har jag långsemester, 2,5 månad. Har varit hus och kattvakt och haft tillgång till pool, vilket har varit skönt i värmen. Har hunnit göra lite småutflykter. Har slappat, tagit det lugnt och läst lite böcker. Än är inte semestern slut. Vi hörs vidare.